НОВИНИ

Продължава протестът на медицинските сестри

В понеделник се организира голям национален протест с искане за увеличаване на заплатите на медицинските сестри. Вижте повече по темата в прякото включване в Сутрешния блок на БНТ от Велико Търново и Карлово.

bnt avatar logo
от М. Дончева, Ст. Христозова
09:40, 04.10.2019
Чете се за: 00:24 мин.
У нас

Вчера във Велико Търново управителният съвет и общото събрание на Националното сдружение на общинските болници заседава в Арбанаси. Една от темите, които управителите на общинските лечебници обсъждат е дали сдружението ще подкрепи националния протест, който се организира от Българската асоциация за професионални здравни грижи на 7-ми октомври. Вече втори ден Националното движение на общинските болници заседава в Арбанаси. Репортерът Мирела Дончева разговаря с управителя на карловската болница д-р Христо Пелев.


;

Карловската болница е застрашена да остане без медицински сестри, след като колективни оставки подадоха от няколко отделения. Репортерът Станислава Христозова разговаря с протестиращите сестри, които са пред Многопрофилна болница за активно лечение "Д-р Киро Попов". Вижте във видеото.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Денонощна читалня отваря врати в Студентски град
Денонощна читалня отваря врати в Студентски град
На 7 октомври ще се проведе юбилейното издание на Вечер на добродетелите
На 7 октомври ще се проведе юбилейното издание на "Вечер на добродетелите"