НОВИНИ

За четири плажа са подписани нови договори за концесии

Продължава работата по осигуряване на стопанисването на морските плажове за предстоящия летен сезон за 2017 г. Подписани са нови договори за концесии на четири плажа - за "Свети Влас - Нов плаж", "Обзор - юг", "Къмпинг Оазис" и "Дюни - юг", съобщава пресцентърът на Министерството на туризма.

bnt avatar logo
от БТА
13:30, 16.03.2017
Чете се за: 01:03 мин.
У нас
четири плажа подписани договори концесии

По отношение на другите, обявени през 2016 г. и неприключени концесионни процедури, компетентните институции са се произнесли до момента в полза на Министерството на туризма, се посочва в съобщението.

За концесиите на "Къмпинг Нестинарка", "Бургас - север" и "Поморие-централен" бяха постъпили жалби в Комисията за защита на конкуренцията. Тя се произнесе, че жалбите са неоснователни.

За "Къмпинг Нестинарка" предстои сключването на договор. За "Бургас - север" предстои заседание на концесионната комисия, с което процедурата продължава от където е спряла. За "Поморие - централен" се чака решението да влезе в сила или да бъде обжалвано. Единствено се чака произнасяне на компетентните институции по жалбата за концесията на "Свети Влас - изток". За плаж "Слънчев бряг - север" се чака решение от Върховния административен съд и Върховния касационен съд, информират от министерството.

По отношение на търговете за наем на плажове вече има избрани компании за "Къмпинг Веселие", "Устие на река Велека" и "Царево Василико". Всички процедури за плаж "Несебър-юг" са приключили и той вече е предаден на наемателя. До края на март предстои втори търг за плажовете "Офицерски-запад", "Попски плаж - север 5" и "Несебър- изток". Причината за повторното им обявяване е липсата на кандидати или некоректно подготвени тръжни документи. Търгът за "Нов плаж Балчик" е прекратен, поради процедурни нарушения и вече е обявен наново.

За успешното протичане на предстоящия летния сезон за 2017 г. и заради необходимостта от обезпечаване на морските плажове със задължителни дейности, с цел осигуряване на безопасни условия за ползването им по предназначение, се подготвя започването на още пет тръжни процедури за наем на плажовете - "Кранево - централен", "Къмпинг - Юг", "Свети Влас - Болницата", "Росенец - север" и "Варна - централен". За морските плажове "Панорама" и "Малък плаж Лозенец", чиито договори за наем изтичат през 2017 г., също се подготвят търгове. Договорите за наем на "Атанасовска коса" и "Кабакум - централен" се считат за прекратени поради неплащане на наемната цена и за тях предстои започване на търгове, се посочва в съобщението.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Един човек е ранен при взрив на писмо в офис на МВФ в Париж
Един човек е ранен при взрив на писмо в офис на МВФ в Париж
Европейските лидери реагираха положително на изхода от изборите в Холандия
Европейските лидери реагираха положително на изхода от изборите в Холандия