НОВИНИ

Продължава разследването на експлозията в метрото на Санкт Петербург

Санкт Петербург е в тридневен траур в памет на загиналите при вчерашната експлозия в метрото. По информация на българския консул в града- Светлозар Панов, жертвите вече са 14, а двама от ранените остават в тежко състояние. Разследването на нападението продължава.

bnt avatar logo
от БНТ
09:04, 04.04.2017
Чете се за: 00:43 мин.
По света

Според руски медии, експлозията е предизвикана от атентатор самоубиец. По предварителна информация, той е на възраст малко над 20 години и е от държава от Ценртална Азия.

Говорителят на прес-службата на министерството на външните работи в Казахстан заяви, че мъжът, заподозрян за нападениетоне е намерен сред останките на загиналите.

Друг мъж, заснет на камерите за наблюдение и заподозрян по-рано за участие в нападението, се е явил в полицията и е заявил, че няма нищо общо с експлозията.

Руският президент Владимир Путин посети мястото на взрива в метрото на Санкт Петербург и положи цветя в памет на загиналите.

Лидери от различни краища на света също продължават да изказват съболезнования и съпричастност.

Шиндзо Абе, министър-председател на Япония
"Искам да изразя искрените си съболезнования към всички жертви и съчувствие към ранените. Строго осъждам тероризма. Япония е с президента Путин и руския народ в тези трудни времена."

Експлозията стана около 14:40 ч. местно време вчера във вагон на метрото между две метростанции.

Въпреки, че устройството се е взривило в тунела между двете станции, машинистът на влака е продължил да се движи по курса, за да може по-бързо да се окаже помощ на пострадалите. Според разследващия комитет, това решение е спасило живота на много от ранените.

До момента нито една терористична или екстремистка организация не е поела отговорност.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Ограничават паркирането в Стария Пловдив
Ограничават паркирането в Стария Пловдив
Руски гражданин от централноазиатски произход е заподозрян за атентата в метрото
Руски гражданин от централноазиатски произход е заподозрян за атентата в метрото