НОВИНИ

Продължава разследването на инцидента с малкия самолет край Ихтиман

Продължава разследването на вчерашния инцидент с малък самолет край Ихтиман, при който загинаха двама души. Той е бил вписан в италианския регистър, заради което чакаме от властите в Рим допълнителна информация дали някога машината е давала технически проблеми.

bnt avatar logo
от БНТ
07:51, 27.05.2019
Чете се за: 00:27 мин.
У нас

Повече за това какви могат да бъдат причините, за начините да вземеш лиценз за такъв малък самолет и подробностите за тази катастрофа - гост в Сутрешния блок на БНТ беше Марин Петров, главен асистент по безопасност на полетите в ТУ.

Марин Петров: Лично аз мисля, че се дължи на човешка грешка. Както знаете, етапите излитане и кацане са критични етапи. Едни от най-опасните. Статистиката говори, че точно в етапа излитане и етапа кацане се получават най-много авиационни произшествия. Тази грешка може да се дължи на нередовно практикуване на полетите в малък самолет. Това е свързано също със слаба квалификация.

Асистентът по безопасност разясни понятието "свредел". Това е, когато постъпателната скорост на самолета намалява, при което се получава срив на потока от крилото, каза Мартин Петров.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Румъния след референдума и евровота
Румъния след референдума и евровота
Тръмп се срещна с новия японски император
Тръмп се срещна с новия японски император