Продължава официалното посещение в Япония на българска парламентарна делегация, водена от председателя на Народното събрание Цвета Караянчева. Днес предстои среща и с премиера Шиндзо Абе.

Българските депутати вече разговаряха с председателите на Долната и Горната камара на японския парламент. Пред тях Цвета Караянчева подчерта, че споразуменията на Япония с Европейския съюз за икономическо и стратегическо партньорство ще дадат тласък и на двустранните отношения между България и Япония.

Тя увери, че българският парламент в най-скоро време ще ратифицира Споразумението за стратегическо партньорство, и така ще допринесе то да влезе в сила по-бързо. Като важни области за сътрудничество бяха посочени автомобилостроенето, информационните технологии, енергетиката и електрониката. Цвета Караянчева отбеляза, че страната ни насърчава износа за Япония на традиционни български продукти.

Караянчева с покана към императорското семейство на Япония за визита в България

Караянчева с покана към императорското семейство на Япония за визита в България

Председателят на Народното събрание Цвета Караянчева беше приета на аудиенция при японския император Акихито. След разговора тя съобщи, че е поканила...