Повече от месец продължава работата по възстановяването на пропуканата подпорна стена на река Чая при пловдивското село Катуница. В началото на февруари укрепителното съоръжение се пропука и пропадна. Проектът за укрепването е в размер на близо 300 хиляди лева.

Катуница, Садово

Укрепват спуканата дига на река Чая

Укрепват спуканата дига на река Чая

Спешни дейности за разширяване на коритото на река Чая край пловдивското село Катуница започнаха днес. Целта е да се промени течението на водата, за д...

Петко Димов - директор на "Напоителни системи" - Пловдив: Изправихме коритото на реката, възстановихме заливаемата тераса, направихме надлъжностно заскаляване, за да се намали агресията на водата към бреговете, укрепихме самия бряг, трамбовахме го. Сега чакаме по-добро време, за да може да възстановим парапета, така че да бъде прегледан и да издадем обекта.

Красимир Юруков, кмет на село Катуница: Жителите на Катуница са по-спокойни, повече от месец тук се работеше усилено. Има още малко работа, свързана с довършване на подпорната стена. Но реката не е изглеждала така от 30 години - почистена, в коритото е, тече си правилно. Всичко това се случи благодарение на правното говорене, направената експертиза и фирмата изпълнител. Предстои да бъде заскален отсрещния бряг.


Частично бедствено положение обявиха в пловдивското село Катуница

Частично бедствено положение обявиха в пловдивското село Катуница

Частично бедствено положение обявиха в пловдивското село Катуница заради опасност от наводнение. Защитна стена на река Чая се разцепи и всеки момент м...