COVID-19 COVID-19 Следи тук
назад

Продължават оставките на служители на Спешна помощ - Горна Оряховица

Служителите от Спешната помощ в Горна Оряховица продължават да подават оставки в знак на протест срещу нападението над лекари. Днес бяха подадени още 6 оставки и така напускащите стават 19.

от БНТ
20:15, 26.01.2019
Чете се за: 00:33 мин.
У нас

Поводът е случай от началото на тази седмица 35- годишна жена нападна с юмруци фелдшера Наталия Армянова. Директорът на Центъра за спешна помощ - Велико Търново, д-р Валентина Хаджирадева заяви, че се водят разговори със здравното министерство за отпускане на бюджет за щатни охранители във филиалите в най-кризисните региони като Горна Оряховица. Ако този план обаче не бъде осъществен, служителите са категорични, че няма оттеглят оставките си, а работата на центъра, който поема спешните случаи в общо 5 общини, ще стане невъзможна.

д-р Валентина Хаджирадева - директор ЦСМП - Велико Търново: Изказаха подкрепата си за работещия персонал и са запознати с исканията им, имам уверение, че голяма част от ще могат да бъдат изпълнени, включително говоря и за осигуряване на физическа охрана в този рисков филиал. Трябва да има необходимият брой персонал, можем да допуснем временно да отпадне един екип, броя на подадените молби надхвърля един екип, не можем да се справим, отсъствието на всеки един човек се отразява.
Свали приложението BNТ News
Свали приложението BNТ News
Топ 24
Най-четени
Библиотеката в Пловдив се сдоби с ценен ръкопис
Библиотеката в Пловдив се сдоби с ценен ръкопис
Оставиха в ареста трима от задържаните полицаи от Столичното 4-то РПУ
Оставиха в ареста трима от задържаните полицаи от Столичното 4-то РПУ