НОВИНИ

Проф. д-р Петров след приза "Мъж на годината": Трябва коренна промяна за младите

Кардиологът проф. д-р Иво Петров получи отличието "Мъж на годината" на специална церемония снощи. Той беше номиниран за безпрецедентното спасяване на пациент с разкъсана аорта чрез безкръвна операция, влизайки през бедрената артерия. За първи път в света поставя стент в рисков случай като този. Часове след като получи голямата награда, проф. д-р Петров беше гост в Сутрешния блок на БНТ.

bnt avatar logo
от БНТ
07:25, 01.03.2019
Чете се за: 00:33 мин.
У нас
Проф. д-р Иво Петров, кардиолог: Това е награда за моя екип - аз работя сред най-добрия екип и успехите при сложните случаи са плод на общи усилия и на мултидисциплинарен подход.

Какъв е обществения пулс в навечерието на Трети март за проф. д-р Петров?

Проф. д-р Иво Петров, кардиолог: Смятам, че ние - моето поколение, което трябваше да бъде активно през последните години, за да създадем среда за развитието на младите, не успяхме да го направим. Смятахме, че ако ние сме добри и колаборативни, всички ще бъдат такива. За съжаление, това не се случи. Не бих казал, че намерихме пулса.

Хората емигрират към големите градове, които в един момент ще станат анклави на мнимо благополучие на фона на царящата разруха, смята проф. д-р Петров. България трябва да бъде притегателно място, а не място, което да отблъсква, категоричен е кардиологът.

Проф. д-р Иво Петров, кардиолог: Трябва да има коренна промяна и да се обърне внимание на развитието и попрището на младите, да им бъде създадена среда.
Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Ще се подобрят ли заплащането и условията за медицинските сестри след протеста?
Ще се подобрят ли заплащането и условията за медицинските сестри след протеста?
С България в сърцето - деца от цялата страна в патриотичен конкурс за 3-и март
"С България в сърцето" - деца от цялата страна в патриотичен конкурс за 3-и март