Проф. Ралчев: ​Банкоматът трябва да има два кръга на сигурност

Банкоматът трябва да има два кръга на сигурност, за да регистрира не само приближаващите се до него, но и минаващите покрай него, за да се идентифицира по-лесно крадецът при престъпление. Самата машина има видео наблюдение, но не е достатъчно. Това каза в студиото на "Денят започва" проф. Румен Ралчев от Професионалния колеж по охрана и сигурност "Св. Георги Победоносец".

от БНТ
преди 2 години
Чете се за: 00:22 мин.
У нас

Той не изключи възможността нападателите да са и от тези, които зареждат банкоматите, но много трудно се откриват крадците.

Обикновена те работят по 15 минути на банкомат без аларма, а липсата на видео наблюдение прави още по-сложно залавянето на нарушителите.

Проф. Румен Ралчев, Професионален колеж по охрана и сигурност " Св. Георги Победоносец": Банкоматите са привлекателни за крадците в последно време, понеже доста дълго време не бяха под прицела им. Банките се успокоиха, а напоследък се слагат и банкомати на необичайни места. Все пак трябва да се одобри монтирането на банкомата. Едно е на тъмна улица без видео наблюдение да се сложи машината, друго е на охраняемо.

Вижте целия разговор във видеото.

Предложения за "Събитие на седмицата" - 24 февруари - 1 март
Минали анкети
Топ 24
Най-четени