39 са случаите на морбили у нас. Директорът на Националния център по заразни и паразитни болести проф. Тодор Кантарджиев съобщи в студиото на "Денят започва с Георги Любенов", че 24 от тях са доказани лабораторно. Последните два случая са на 2-годишно дете от Ихтиман и момче на 16 години от столичния квартал "Надежда".

проф. Тодор Кантарджиев - директор на Националния център по заразни и паразитни болести: Мисля, че няма да допуснем епидемия от морбили. Децата на 16, 17,18 години, както каза министерството, може да бъдат малко отложени, но тези които са до 8-годишна възраст и не са ваксинирани веднъж, трябва да бъдат ваксинирани. Това ако се направи, няма да имаме епидемично разпространение. - Тоест ще стигнат ваксините, има резерви? - О, разбира се, ще стигнат! Ваксините ще стигнат. В момента проблем с ваксини няма. В момента проблем е издирването на неваксинирани."
В мобилен кабинет ваксинират срещу морбили в столичния квартал "Христо Ботев"

В мобилен кабинет ваксинират срещу морбили в столичния квартал "Христо Ботев"

32 са вече регистрираните случаи на морбили у нас. Има нов случай на заболяло дете в "Студентски град" в София и един в Хасковско. Мобилен кабинет за...