НОВИНИ

Професиите в сферата на образованието са все по-търсени

Професиите в сферата на образованието все повече се търсят на пазара на труда. Студентите, които тази година завършиха Факултета по педагогика към Югозападния университет в Благоевград са получили предложения за работа, още преди да се дипломират, а други вече работят по специалността.

БНТ2-Благоевград
от БНТ2-Благоевград Станислава Николова
07:32, 30.05.2018
Чете се за: 00:37 мин.
Още

Завършващите бакалаври разказаха, че българските работодатели имат все по-голяма нужда от специалисти логопеди, начални преподаватели и други учители. Младите хора са амбицирани и вярват, че лесно ще започнат работа.

Ваня Иванова: В момента се отварят много свободни позиции, защото много от старшите учителки се пенсионират и в момента развитието специално в тази педагогическата дейност като цяло има достатъчно свободни места и мисля, че лесно ще си намеря работа.

Иван Василев завършва специалност Физическо възпитание и спорт и от няколко години е заместник председател на сдружение, което се занимава със спортна дейност. Според него намирането и започването на желаната работа, зависи само от самия търсещ.

Иван Василев: Мисля, че всичко е въпрос на желание и на амбиции и като цяло от самите студенти и всичко зависи изцяло от тях и самите техни действия, ако те са амбициозни и достатъчно силно искат да се занимават с професията, която завършват днес, според мен 100% ще се реализират.

Повечето от младите хора казаха,че ще продължат образованието си в следващата степен - магистратура. Според тях това ще им даде допълнителна възможност за по-добра реализация.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Италия пред нови избори - анализ на проф. Франко Павончело за БНТ
Италия пред нови избори - анализ на проф. Франко Павончело за БНТ
Международна конференция за пенсиите започва в София
Международна конференция за пенсиите започва в София