НОВИНИ

Подменят софтуера на граничните пунктове в България

От 20 часа тази вечер обработката на винетките, пътните такси и разрешителните режими на граничните ни пунктове се извършва ръчно. Причината е в прехвърлянето на базата данни към нов сървър с по-добри параметри, а това ще продължи до 8 сутринта във вторник. От Агенция „Митници" не очакват ръчната обработка да доведе до допълнително усложняване на трафика. Каква е обстановката на граничния пункт Кулата сега ще разберем от Николай Янев.

bnt avatar logo
от Николай Янев
20:17, 08.04.2018
Чете се за: 00:41 мин.
У нас

На ГКПП „Кулата“ засега обстановката е спокойна, предаде репортерът на БНТ Николай Янев. Въпреки въведения авариен режим на обработка на винетните и пътни такси, митническите служители не очакват проблеми при придвижването на леките автомобили и автобуси, защото при тях се следи единствено за наличието на винетен стикер.

При товарните автомобили е по-различно.

Предприети са всички мерки, за да се облекчи работата при авариен режим, заяви пред камерата на БНТ Иван Панайотов - началник отдел „Митническо разузнаване и разследване“ на Митница Югозападна. При необходимост, ще бъдат добавени още служители, добави той.

Иван Панайотов, началник отдел „Митническо разузнаване и разследване“ на Митница Югозападна: По отношение на тежкия трафик, натовареността е преценена така, че да не се налага допълнително натоварване на системата. Аварийният режим е съгласуван с всички администрации за облекчаване на работата.

Той допълни, че браншовите организации са информирани своевременно за аварийния ръчен режим, който се въвежда от днес. Според Панайотов е предвидено аварийният режим да продължи до 9 сутринта на 10 април, но всички служители, ангажирани с техническата дейност по смяната на сървъра, ще се постараят да не допуснат забавяне.

Той увери, че няма да има забавяне по отношение на лекия трафик утре, дори да има забавяне при сроковете.


Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Българите в Република Южна Африка: Една от най-сплотените общности извън граница
Българите в Република Южна Африка: Една от най-сплотените общности извън граница
От нашите пратеници: Избирателната активност в Унгария надхвърли 68%
От нашите пратеници: Избирателната активност в Унгария надхвърли 68%