НОВИНИ

Програмата на половинките на лидерите от Г-20

Бурната обстановка в Хамбург беше на път да осуети специалната програма, която по традиция се организира за половинките на лидерите, които участват в срещата на върха. Първата дама на САЩ Мелания Тръмп пропусна началото.

Фани Аронова
от Фани Аронова
18:07, 07.07.2017
Чете се за: 00:31 мин.
Още

Днес полицията не разреши на Мелания Тръмп да излезе от хотела от съображения за сигурност. Заради бурните протести в центъра на Хамбург президентът Доналд Тръмп отиде до мястото на форума по обходен път, а първата дама на САЩ пропусна началото на програмата за половинките на лидерите от Г-20 - разходка с корабче в пристанището на Хамбург.

Сред участниците бяха съпругът на германския канцлер Ангела Меркел - Йоахим Зауер, съпругата на френския президент Еманюел Макрон - Брижит, и съпругът на британския премиер Тереза Мей - Филип. Съпругата на канадския премиер Джъстин Трюдо - Софи, взе на корабчето и 3-годишния им син Адриан. Усмихнатото дете заплени всички още при пристигането в Хамбург вчера. И неочаквано стана медийна звезда на срещата. Репортерите отбелязаха как малкият се нацупил, когато групата слизала от корабчето след разходката по река Елба.

След разходката беше предвиден обяд, а по-нататък - посещение научен център за изследване на климата.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Пореден случай на нападение над медици от „Спешна помощ“
Пореден случай на нападение над медици от „Спешна помощ“
Лекари от Благоевград подкрепиха протеста срещу агресията над медици
Лекари от Благоевград подкрепиха протеста срещу агресията над медици