НОВИНИ

Прокуратурата дава подробности за арестите в Здравната каса в Пловдив

Окръжната прокуратура в Пловдив ще даде подробности за арестуваните вчера петима души при спецакцията за корупция в Регионалната здравна каса.

bnt avatar logo
от БНТ
11:56, 10.05.2018
Чете се за: 00:35 мин.
У нас

В центъра на града в близост до Регионалната здравна каса бяха задържани двама нейни служители. В паркиран до тях автомобил е открита голяма сума пари. По неофициална информация, става дума за подкуп в размер на близо 50 000 лева.

Двама от задържаните са директорът на „Договаряне и контрол на изпълнението на медицинската, денталната помощ и аптеките" в РЗОК - Пловдив Иван Деспотов и неговият подчинен, отговарящ за аптеките Власи Манев.

Другите трима вероятно са дистрибутори на лекарства. Деспотов е и синдикален лидер към КНСБ в Регионалната здравноосигурителна каса. Председателят на конфедерацията Пламен Димитров обаче заяви, че не го познава и на този етап не може да коментира задържането му.

Пламен Димитров, президент на КНСБ: Не мога да коментирам по никакъв начин тяхната професионална етика и дали това е истина или не, ще бъде известно в следващите седмици може би и тогава ще има някакъв коментар.
- Имате ли сигнали за подобен тип нередности?
- При нас не се събира такава информация, ние се занимаваме с техните права и социално-осигурителен и професионален живот и доколко те са коректни в дадената работа.
Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Продължават разпитите по делото за трагедията в Хитрино
Продължават разпитите по делото за трагедията в Хитрино
Парламентът прие отчета за дейността на СЕМ за 2017 г.
Парламентът прие отчета за дейността на СЕМ за 2017 г.