НОВИНИ

Прокуратурата и ВКС се обявиха против прибързани промени в Наказателния кодекс

Прокуратурата и Висшият съдебен съвет няма да изпратят представители в работната група, която ще обсъжда промени в НК, свързани с неизбежната отбрана. Това стана ясно на днешното заседание на съвета. Против прибързани законодателни решения по темата се обявиха и главният прокурор, и председателят на Върховния касационен съд.

Цвета Младенова
от Цвета Младенова
19:26, 08.03.2018
Чете се за: 00:28 мин.
У нас

Поканата за работната група дойде в съвета от правосъдния министър Цецка Цачева. Главният прокурор заяви, че не е ясно какво ще прави работната група, след като според публикации в медиите - екип на вицепремиер вече бил готов с проект. Цацаров определи правенето на промени без участието на академичната мисъл за "голям абсурд". Председателят на Върховния касационен съд упрекна изпълнителната власт в „пocлeдoвaтeлнa нeпpeдвидимocт пo oтнoшeниe нa зaĸoнoдaтeлcтвoтo". Панов настоя все пак дa се изпpaтят пpeдcтaвитeли, за да изразят нecъглacиe.

Вероника Имова, член на ВСС: В отговор на това, че бяхме уведомени от медиите, че има вече такъв законопроект и съобразявайки с решението на КС този законопроект, единодушно излязохме с експертно мнение, че не е необходимо сега да се формира такъв а работна група, а по-скоро работна група, която да излезе със становище необходими ли са изобщо такива промени.
Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Заради топенето на снега Черни Лом преля край Пепелина
Заради топенето на снега Черни Лом преля край Пепелина
Столична община с нови електронни услуги за граждани
Столична община с нови електронни услуги за граждани