НОВИНИ

Прокуратурата повдигна обвинения за новия случай на насилие с дете в Сотиря

Обвинения за блудство със 7-годишното момиченце от село Сотиря, повдигна Районната прокуратура в Сливен срещу заподозрените за извършеното ново престъпление. 15-годишен младеж е задържан и обвинен за блудство, извършено снощи. Вторият арестуван е 68-годишен мъж, обвинен за същото престъпление, извършено месец по-рано със същото дете. Двамата насилници са задържани за 72 часа, но предстои постоянното им задържане под стража.

bnt avatar logo
от БНТ
19:40, 31.08.2019
Чете се за: 00:35 мин.
У нас

Двама мъже на 15 и на 68 години са задържаните за блудство с 7-годишната Радка. Полицията разполага с данни, че младия мъж е извършил престъплението. Установява се съпричастността на възрастния мъж към случая. Той е живеел в пристройка, където е извършено посегателството. Майката на момиченцето е предотвратила по-тежко престъпление.

Новият инцидент стана само две седмици след като в Сотиря бе жестоко убита 7-годишната Кристин.

Димчо Георгиев, кмет на с. Сотиря: Тези 30 години анархия в държавата води до тия неща в България и за мен трябва наистина трябва да се промени законът за намаляване при самопризнания на присъдата една трета, която намалят по закон…ние не можем да се справим, семейството не може да се справи, кметството не може да се справи, полицията не може да се справи, остава законът, остава законодателната власт, а тя си влезе в роля.

Преди два дни кметът на Сотиря призова колегите си да инициират подписка по места за промяна в закона. По новия случай в Сотиря е образувано досъдебно производство. Събират се данни, дали извършените блудствени действия са могли да доведат до по-тежко престъпление.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Нападение с нож на метростанция в предградие на Лион
Нападение с нож на метростанция в предградие на Лион
 Оставиха в ареста обвинените за жестокото убийство на мъж и жена
Оставиха в ареста обвинените за жестокото убийство на мъж и жена