НОВИНИ

Прокуратурата: Росен Ангелов искал да обира луксозни апартаменти

Росен Ангелов се е самоубил ден след началото на издирването му, съобщиха от прокуратурата днес на извънреден брифинг, за да изяснят всички неясноти и въпроси около разследването. От държавното обвинение са категорични, че именно Ангелов е извършител на шесторното убийство. Какъв е мотивът за жестокото престъпление, според разследващите - вижте от Тихомир Игнатов и Борис Сотиров.

Тихомир Игнатов
от Тихомир Игнатов
20:03, 10.01.2018
Чете се за: 01:27 мин.
У нас

Според разследването в основата на жестокото шесторно убийство в Нови Искър е стояло желанието на Росен Ангелов да обира домове на богати хора, които Кети Кюхова почиствала. Той поискал ключове и кодове за алармени системи. Кети отказала и тогава започнал разривът в отношенията им. По думите на разследващите това е станало ясно от разпити на свидетели, на които Ангелов е споделил плановете си.

Борислав Сарафов, заместник-главен прокурор: "Очевидно в този момент Кети е разбрала, че любовта им не е била толкова безкористна, не съвсем истинска и сърдечна."

Ангелов е убил Кети около 19:30 часа на 31 декември в близост до дома ѝ, докато разхождала кучето. Трупът е престоял известно време след това е бил пренесен с джипа до кладенеца. Убиецът се е върнал в къщата около 23:00 часа, когато е ликвидирал близките на жената.

Борислав Сарафов, заместник-главен прокурор: "Той е убил семейството на Кети, защото след нейната смърт, защото тези, които биха били заинтересовани от разкриването на убийството са нейните дъщеря, доведен син и съпруг, нейните близки."

Направените до момента експертизи сочат, че оръжието, с което е извършено престъплението, съвпада с оръжието, с което се е самоубил Росен Ангелов. Самоубийството е станало ден след като е започнала мащабната операция по издирването му.

Наталия Николова, окръжен прокурор: "Направлението на изстрела дава категорично да се твърди, че е възможно Ангелов за произведе изстрел довел до смъртта му със собствената си ръка."
Борислав Сарафов, заместник-главен прокурор: "Това е просто човек, който е легнал и се е самоубил. Имаше заглушител. Саморъчно направен от него. По схема, която самият той е видял в интернет. Любителите на конспиративните теории, моята жена е сред тях, могат да си импровизират и да правят всичко."

Къде се е намирал Росен Ангелов преди това и как тялото е останало незабелязано в продължение на няколко дни така и не стана ясно. В тялото му не са открити нито наркотици, нито алкохол, няма и следи от насилие. Разследващите твърдят, че не ясно с кого е бил последният му разговор.

Стойно Цветков, главен разследващ полицай в СДВР: "Хронологията на обажданията е на телефона, който е намерен при него е изтрита. Последно интернет комуникация има на 4-и през таблета. Влизане в сайтове за детска порнография."

От брифинга стана ясно също, че ДНК-експертизата, която според прокуратурата категорично доказва, че извършител е Росен Ангелов, е сравнена с взет през 2007 г. негов генетичен материал, когато е направена първата му регистрация в полицията. Този ДНК материал е сравнен с ДНК от панталон на Ангелов, открит край постройката, в която е живял. По него е имало следи от кръвта на Кети и нейния приятел.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Силата е в теб, или как успели българи се опитват да вдъхновят обществото
"Силата е в теб", или как успели българи се опитват да вдъхновят обществото
Мерки за по-малко катастрофи  поискаха от Института за пътна безопасност
Мерки за по-малко катастрофи поискаха от "Института за пътна безопасност"