COVID-19 COVID-19 Следи тук
назад

Прокуратурата ще проверява пренасочването на вода от язовир Студена

За последните три дни прихода на вода към язовир Студена се е увеличил десетократно - съобщават от еко министерството. Според министър Нено Димов, това е резултат от спиране на работата на помпената станция "Крапец" на 28 ноември.

от БНТ
18:09, 02.12.2019
Чете се за: 00:30 мин.
У нас

Извънредна проверка на екоминистерството установи, че от тази станция има нерегламентирано пренасочване на вода към Радомир, което е позволено само в условията на аварийна ситуация.

А на твърденията на кмета на Радомир, че няма такива нарушения, Нено Димов отговори, че министерството ще даде резултатите от проверката на прокуратурата, за да се установи дали има отклоняване на вода към града.

Нено Димов, министър на околната среда и водите: Прихода към язовира след спирането на тази помпена станция се е увеличил почти десетократно. Докато е работила станцията притока е бил 44 литра в секунда .А последната информация за 418 литра в секунда което е 10 пъти повече. При разход около 350 литра в секунда Оказва се че мерките дават резултат. Ние днес поискахме допълнителна информация за енергията, която е ползвала помпената станция и по този начин експертите ще преценят каква вода е била преподавана през тази станция.
Свали приложението BNТ News
Свали приложението BNТ News
Топ 24
Най-четени
Полицаите-дилъри от София набирали клиенти и разчиствали конкуренцията
Полицаите-дилъри от София набирали клиенти и разчиствали конкуренцията
Събират дарения за ремонта на църквата в русенското село Смирненски
Събират дарения за ремонта на църквата в русенското село Смирненски