Детето, което беше намерено в Панагюрище починало, вероятно се е самопростреляло, каза говорителят на главния прокурор Румяна Арнаудова. Снощи тялото на детето е било намерено около 17.20 ч. в спалнята на родителите му в Панагюрище. Срещу бащата на 11-годишното дете от Стрелча е започнало разследване заради незаконни боеприпаси.

Няма данни за убийство. Вероятно става дума за нещастен случай или за склоняване към самоубийство, каза Арнаудова.
Иззети са натривки от ръцете на детето.

Пушката е на бащата на детето и е била заредена. Пръв изстрела чува вуйчото, а няколко минути по-късно майката намира трупа на детето.
В дома са намерени три каси за съхранение на оръжие. В една от тях имало 19 патрона, но без разрешение за бащата, който е бил ловец. Започнало е разследване за престъпление по чл. 339 срещу бащата за това, че държи незаконно боеприпаси.

Продължава разследването и за инцидента край Тетевен, при който беше намерено убито дете на игрище през нощта. Черепът му е бил натрошен и това е причина за смъртта, каза Арнаудова и посочи, че разследването е за умишлено убийство.

В прокуратурата няма данни по случая с Калин Митрев и казуса с ЕБВР, изнесени днес, каза още Арнаудова.

Дете се самозастреля с ловна пушка в Стрелча

Дете се самозастреля с ловна пушка в Стрелча

11-годишно дете загина, след като беше простреляно с ловна пушка в Стрелча. Инцидентът е станал вчера в дома му. Вероятно става дума за нещастен случа...