НОВИНИ

Разследват насилие над дете в детска ясла в Ловеч

Районната прокуратура в Ловеч образува разследване за причиняване на лека телесна повреда на 2-годишно дете в детска ясла "Патиланци" в града. Случаят е от началото на октомври. В прокуратурата е постъпила жалба от майката на момиченцето.

bnt avatar logo
от Дарина Найденова
17:48, 11.12.2019
Чете се за: 00:35 мин.
У нас

Майката на детето - Маргарита Стоянова, разказа, че като отишла да вземе момиченцето от яслата, го заварила със зачервени очи и плачещо. Не получила отговор защо и предположила, че е заради смяната на режима му. Вечерта родителите забелязали, че рамото на детето е посиняло. На другия ден Маргарита опитала отново да разбере какво се е случило в яслата.

Маргарита Стоянова: Изчаках директорката, тя закъсняваше, отказа да ме срещне с персонала. Категорично отрече да се е случило каквото и да било. Аз я попитах дали може да се е ударила, да се е бутала с някое от другите деца, тя каза, че другите деца в групата са по-малки и няма как. Показах ѝ снимка на синьото рамо на Мария и тя не ми даде никакъв отговор. Каза, че ще си провери случая вътрешно.

Директорката на детската ясла твърди, че детето е било само 2 дни в детското заведение и не е имало насилие над него.

Магдалена Баева, директор на ДЯ „Патиланци"-Ловеч: Тече разследване в момента. Разследващите се надявам да си свършат работата. Майката ми каза. Аз медицинското не съм го виждала. Детето може да е наранено на всяко едно място.

Работата по случая продължава, потвърдиха от прокуратурата.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Нешка Робева: Изхвърлянето на Русия от олимпийските игри е изключителна демагогия
Нешка Робева: Изхвърлянето на Русия от олимпийските игри е изключителна демагогия
Властите в Пловдив подеха акция срещу горенето на отпадъци
Властите в Пловдив подеха акция срещу горенето на отпадъци