COVID-19 COVID-19 Следи тук
назад

Пропука се стълбище в кърджалийско училище

Над 500 деца бяха евакуирани от училище в Кърджали, след като част от мазилката на стълбище се пропукала по време на коледно празненство. При инцидента няма пострадали, районът около училището е отцепен от полицията.

от Десислава Петкова
07:18, 11.12.2019
Чете се за: 00:32 мин.
У нас

Учителите са успели да евакуират децата. Няма пострадали.

Златко Атанасов, директор: Ние ситуациите на децата сме ги разигравали винаги учебно, но вчера имахме една реална ситуация.

След приключването на учебните занятия на най-малките децата са били поканени за откриването на седмицата на Паисиевите дни, свързани с патронния празник. В този момент стълбището е било по-малко натоварено.

Сградата е строена през 70-те години. Извършен е бил голям ремонт, но той не засяга конструкцията на железобетона както на стълбищните клетки, така и на цялата сграда.

Златко Атанасов, директор: Проблемът за мен е свързан с железобетона и не касае характера на ремонта, който беше извършен. Предполагам, че не е имало индикация за предприемане на ремонт на стълбищата.

По случая е назначена проверка. Трябва да бъде взето решение дали учебните часове ще бъдат възстановени в понеделник. За целта е нужно спешно да се изградят външни стълби, в противен случай децата ще бъдат пренасочени към други училища.

Свали приложението BNТ News
Свали приложението BNТ News
Топ 24
Най-четени
Люксембург въвежда безплатен обществен транспорт
Люксембург въвежда безплатен обществен транспорт
Любими заглавия и нови книги ще бъдат представени на Панаира на книгата
Любими заглавия и нови книги ще бъдат представени на Панаира на книгата