Прощаваме с легендата на българското кино и театър Стефан Данаилов. Близки и приятели ще се сбогуват с великия български актьор от 11 ч днес в Народния театър. По молба на неговите близки поклонението няма да е във фоайето, а на първи балкон. Гвардейци, както и студентите на Стефан Данаилов, ще бъдат редом до семейството му.

Ламбо или Мастър, както го наричат неговите студенти, почина на 76-годишна възраст след тежко боледуване.

Изиграл над 150 роли в киното и театъра, той е носител на множество международни отличия, на награди "Аскеер", ордени "Стара планина" и "Златен век". Професор по актьорско майсторство в НАТФИЗ, любим преподавател на поколения студенти, бивш министър на културата и депутат от левицата в шест парламента.

Валери Йорданов, студент на Стефан Данаилов: Дойдох да се прегърна с моите братя и сестри, защото Мастър има около 270 студента. За всички той беше приятел, баща и учител. Това, че сме го познавали и че е бил това, което е - тази сила, единствено може да ни задължи да работим още по-твърдо. И да, няма да плачем.

Предупреждаваше ни да внимаваме с амбицията, казваше, че тя е най-големият ни враг, допълни актьорът.

Георги Тошев, автор на биографичния роман на Стефан Данаилов: За мен е ден на смирение и на памет. Не мога да кажа, че е тъжен, защото Мастър щеше много да ми се ядоса, можеше и да ме напсува. Той беше.. е истински човек... Единствено не можах да му кажа, че по някакъв начин е заел мястото на баща ми през последните години. И че, само веднъж му казах, че го обичам.

Стефан Данаилов остава завинаги в главната роля - на сцената и в сърцата на публиката.Спомен за Стефан Данаилов

Спомен за Стефан Данаилов

Напусна ни легендата на българското кино и театър Стефан Данаилов. Един от най-обичаните актьори на България почина на 76-годишна възраст. От месец то...