НОВИНИ

Просията по улиците на София е забранена от днес

От днес влиза в сила новата общинска наредба за обществения ред в София. Освен вдигането на шум през нощта и между 2 до 4 следобед, тя забранява и събирането на дарения по улиците. Това означава, че хората които лежат по тротоарите и просят също ще подлежат на санкции. Подробностите по темата в прякото включване на Карина Караньотова.

Карина Караньотова
от Карина Караньотова
08:36, 01.12.2018 (обновена)
9649
Чете се за: 00:44 мин.
У нас

Тази вечер капацитетът на дома за временно настаняване - кризисният център в "Захарна фабрика" е запълнен и тук са нощували 91 души.

Мими е на улицата от 2009 -та година. За първи път е нощувала в "Захарна фабрика" в четвъртък.

Мими: Аз имам майка и сестра, но там просто не може, защото е предписано на племенничката и племенника, така че не става.

През деня жената изкарва прехраната си с просия и не се срамува от това, защото поне не лежи на чужд гръб.

Мими: Да крада ли? Ако кажете нещо да чистя, с удоволствие.

Има и бездомници, които дори при минусуви температури не искат да спят в приюта, а нощуват в подлезите и близо до тръби. Този възрастен господин, който събира дарения пред супермаркет , разбра от екипа ни за кризисните центрове и каза, че непременно ще се възползва. Бездомните и безработни хора освен с просене изкарват пари и с миене на стъкла по улиците. От днес обаче това е строго забранено

Иван Илиев, вносител на наредбата: Това наистина е сериозен проблем, защото той застрашава, както безопасността на водачите на пътни превозни средства, на пътниците, на пешеходците, така и на хората, които излизат и предлагат услугата миене на стъкла.

Ако сте решили да изкарвате пари като свирите на музикален инструмент на улицата, трябва да получите позволение от общината, в противен случай сте в нарушение и можете да бъдете глобени.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
​Отбелязваме Световния ден за борба със СПИН
​Отбелязваме Световния ден за борба със СПИН
Сериозни щети след земетресението в Аляска
Сериозни щети след земетресението в Аляска