НОВИНИ

Простихме се с актрисата Виолета Гиндева

Простихме се с голямата българска актриса Виолета Гиндева в Народния театър. Тя си отиде на 72-години на своя имен ден. Освен с незабравимите роли в "Черните ангели", "Сватбите на Йоан Асен", "Иконостасът" ще я запомним и като артист, който отстояваше своите принципи.

Айше Сали
от Айше Сали
12:38, 30.04.2019 (обновена)
6456
Чете се за: 00:41 мин.
Още
Проф. Надежда Сейкова, преподавател в НАТФИЗ "Кръстьо Сарафов": Късно ще осъзнаем каква е загубата. Тя беше много непосредствена, много искрена, много истинска, много красива душевно.
Недялко Йорданов, поет и драматург: Аз съм й много благодарен, защото тя е правила големи жестове в моя живот. Бяхме започнали с нея репетиция на моята най-нова пиеса в Народния театър, в която има роля специално за нея и тя се казва Виолета. След няколко дена ще се съберем и само нея няма да я има.
Стоян Пепеланов, актьор: Много ще липсва нейният талант като актриса и освен това беше на таксва възраст, че младите колеги можеха да се учат от нея.
Мариус Донкин, директор на Народния театър "Иван Вазов": Важното обаче е да си зададем въпроса: Какво правим за тези творци, когато ги има? Какво общество сме ние, какво можем и какво трябва да бъдем? Мисля, че в този ден тя би била щастлива, ако си зададем и по някакъв начин си отговорим на този въпрос.
Мирела Иванова, главен драматург на Народния театър "Иван Вазов": Днес я изпращаме тъкмо от Народния театър, където всички много я обичат. Ще я помним като красота и вълнение!
Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Отвъд границите: Михаил Владов: Венецуела - моя стара, незабравена любов!
"Отвъд границите": Михаил Владов: Венецуела - моя стара, незабравена любов!
Проследете посещението на папа Франциск в ефира на БНТ
Проследете посещението на папа Франциск в ефира на БНТ