COVID-19 COVID-19 Следи тук
назад

Лекари от Пловдив протестират срещу сливането на две болници

В Пловдив лекари от общинската болница "Свети Мина" се събраха тази сутрин пред Общинския съвет, за да протестират срещу сливането на две болници и да подкрепят управителя д-р Галина Карауланова. В началото на седмицата кметът Иван Тотев обяви смяната й, която трябваше да бъде гласувана на днешната сесия на местния парламент, но предложението беше оттеглено.

от БНТ
11:50, 10.11.2016
Чете се за: 00:51 мин.
Животът

Около 30 лекари и сестри изразиха своето несъгласие с намеренията на община Пловдив да смени д-р Карауланова и да обедини "Свети Мина" с другата общинска болница.

Флора Димитрова, старша акушерка: Никой не ни представи резултатите от одита, ние не знаем какво иска от нас. Ние сами на собствен ход направихме това, а сега какво ни казват, че ни сливат...

Илияна Топалова, мед.сестра: Не искаме да ни сливат, вливат, искаме да знаем и защо искат да ни сменят управителката...

Д-р Цветан Деведжиев, кардиолог: Стремежът на кметството е ликвидация на апетитната сграда и вземане и предаване в частни ръце, всичко това е една демагогия за заблуждаване на общественото мнение.
;

Дълговете на общинската болница Свети Мина, натрупани през последните години, в момента са над 2,5 млн. лева. Въпреки тежкото финансово състояние за последния месец приходите са над 300 хиляди лева, а над 400 хиляди вече са разплатени към частни съдебни изпълнители. До края на годината са необходими около 300 хиляди, за да се покрият старите неизплатени части от заплатите за месеците април, май и юни. От началото на годината общинският съвет, който е принципал на болницата, не е разглеждал проблема.

Д-р Галина Карауланова - директор на общинска болница "Свети Мина": Тази оздравителна програма, която я дадох и над 7 писма които съм изпратила ... така и нямам отговор до ден днешен.

На общинската сесия днес лекарите останаха изненадани, след като още в началото на заседанието точката за смяната на д-р Галина Карауланова, беше изтеглена от дневния ред.

Свали приложението BNТ News
Свали приложението BNТ News
Топ 24
Най-четени
Консенсус в Германия за по-строги мерки срещу коронавируса до 29 юни, в Испания започва траур
Консенсус в Германия за по-строги мерки срещу коронавируса до 29 юни, в Испания започва траур
Как да оцелеем в планината
Как да оцелеем в планината