НОВИНИ

Протест на МВР в София

Столични полицаи се събраха на протест пред Народното събрание в навечерието на Общественото обсъждане на промените в Закона за МВР. Проявата на синдикалистите беше под формата на общо събрание.

bnt avatar logo
от БНТ
18:15, 14.03.2016
Чете се за: 00:27 мин.
У нас

Те заявиха, че не поставят въпроса за министерски оставки, но изразяват несъгласие с промените в Закона, които орязват социалните придобивки за новоназачени полицаи.

Не приемат още орязването на отпуските с пет дни, изваждането на Пожарната в Агенция, както и критериите, по които част от служителите ще бъдат преназначени по Закона за държавния служител или по Кодекса на труда.

В Пловдив тази вечер полицаи раздаваха на гражданите листовки с исканията си. Шофьорите получаваха и ароматизатори, като кръстовището оставаше отворено и движението не беше спряно. Със своеобразния флашмоб служителите на сектор "Сигурност" призоваха към солидарност с техните искания.

Според тях провежданата реформа не води до повишаване ефективността на МВР, нито гарантира кариерното развитие на служителите. Близо 8 000 полицаи са напуснали системата, а сред новопостъпилите няма мотивации, заявиха от полицейските синдикати.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Вашите пари: Започна проверката на финансовата стабилност на банките
Вашите пари: Започна проверката на финансовата стабилност на банките
​Избраните 10 нови съдебни инспектори започнаха мандата си
​Избраните 10 нови съдебни инспектори започнаха мандата си