НОВИНИ

Протест на служителите на съдебна охрана

Синдикатите на надзирателите и съдебна охрана подготвят писма до посланиците на страните членки на ЕС. Причината е, че проблемите в сектора стоят нерешени с години, а исканията от протестите им, които продължават месеци наред - остават неизпълнени.

bnt avatar logo
от Пенка Ангелова
11:12, 16.02.2018
Чете се за: 00:37 мин.
У нас

Рано тази сутрин служители от двете дирекции на правосъдното ведомство излязоха на поредна демонстрация пред Съдебната палата в София. Преди дни синдикатите взеха решение да откажат предложените 5 процента увеличение и да продължат протестните действия до пълно изпълнение на исканията.

Те настояват за 20% увеличение на заплатите, изравняване на плащанията за тежки условия на труд с тези на полицаите и решаване на кадровите проблеми. В затворите не достигат близо 300 души, а в страната има съдебни сгради с един човек охрана.

Красимир Бекяров - Синдикат "Охрана": Така поне ни се казва, че финанси няма, а доколкото си спомням много наскоро се дадоха 100 млн на МВР. За цялостното изпълнение на нашите искания, бяха правени разчети от Министерството на правосъдието и според изнесените данни става въпрос за около 25 милиона.

Ивайло Григоров - Синдикат на служителите в затворите в България: В момента подготвяме писма до посланиците на страните-членки на ЕС. Ще помолим да бъдат предадени на министрите на правосъдието, за да се запознаят с проблемите на охраната на затворите и съдебните сгради и да преценят - нормално ли в страна от Евросъюза служители със специален статут да получават под средната заплата за страната.


Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Tрафикът през Дунав мост се е увеличил 4 пъти за 10 години
Tрафикът през Дунав мост се е увеличил 4 пъти за 10 години
Промени в движението заради ремонт в „Ален мак“ - Варна
Промени в движението заради ремонт в „Ален мак“ - Варна