НОВИНИ

"Забраняваме му да подава оставка": Протестиращи подкрепиха директора на СМГ

Продължава конфликтът в Столичната математическа гимназия. След редица протести от страна на ученици, учители и родители срещу директора на гимназията Антони Стоянов, днес беше организиран нов протест - този път в негова защита.

Петър Георгиев
от Петър Георгиев
12:17, 29.08.2017
Чете се за: 00:30 мин.
У нас

Пред сградата на Регионално управление на образованието - София-град Стоянов беше защитен от около 50 човека, между които учители, родители и бивши и настоящи ученици на СМГ.

Александър Николов, протестиращ в защита на Антони Стоянов: Тук сме хора, които искаме да защитим бъдещето на нашите деца. Напоследък се случват доста организационни проблеми, които пречат развитието особена на състезателите по математика. И г-жа Тодорова и нашият директор са жертва на организационен проблем, чийто първоизточник е МОН.

Вчера на Антони Стоянов беше връчена заповед за писмени обяснения, след като проверки на експерти откриха нарушения в пет сфери в СМГ за срок от една година.

Стоянов ще трябва да отговори на въпросите на експертите в тридневен срок, който започва да тече от днес.

След като ги получи, дисциплинарна комисия ще заседава, за да реши дали Стоянов трябва да получи наказание и какво трябва да бъде то.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Приключи Миндя рок фест
Приключи "Миндя рок фест"
„Ориент Експрес ” отново в България
„Ориент Експрес ” отново в България