COVID-19 COVID-19 Следи тук
назад

Протест пред Светия синод

В София пред Синодалната палата граждани протестират срещу решението на Светия Синод духовници от Българската православна църква да не участват в честването на 1000-годишнината от основаването на архиепископията в Охрид.

Тереза Ставрева
от Тереза Ставрева
10:51, 16.05.2018
Чете се за: 00:25 мин.
У нас

Решението на Синода от 14 май е взето след покана към представителите на българската църква от страна на македонския архиепископ Стефан за съвместно отбелязване на юбилея. Протестиращите се организираха в социалните мрежи.

;
д-р Милен Врабевски - председател на Фондация "Българска памет": Тези хора твърдят, че защитавали българския характер на Охридската архиепископия и също не допускали канонични действия, защото имало риск от схизма и по този начин да бъдат затруднени да помогнат на Македония. Те изобщо не ѝ помагат. Не са си мръднали пръста. Комуникацията с тях е тотално невъзможна. При тях няма електронна поща, писмена комуникация, не се обаждат. Ако случайно стигнем до разговор сме съгласни по всички параграфи, след което нищо не се случва, дори комисията не си върши работата. Назначена от самия патриарх, от самия Синод.
Свали приложението BNТ News
Свали приложението BNТ News
Топ 24
Най-четени
Днес валежите ще спрат, а вятърът ще отслабне
Днес валежите ще спрат, а вятърът ще отслабне
Вандали унищожават паркове и градинки в Благоевград
Вандали унищожават паркове и градинки в Благоевград