НОВИНИ

Протест след побой от роми над военен във Войводиново

Над 200 души излязоха на протест тази вечер в пловдивското село Войводиново. До напрежението се стигна след като на Богоявление две момчета от ромската махала пребиха военнослужещ от специалните части. 33-годишният мъж е с травми по главата. Протестиращите настояват за спешни мерки и незабавно премахване на незаконните постройки в ромската махала.

bnt avatar logo
от Николай Райшинов
20:04, 07.01.2019
Чете се за: 00:21 мин.
У нас

Полицията и жандармерията не позволиха на протестиращите да стигнат до ромската махала в село Войводиново. Въпреки че прокуратурата остави в ареста нападателите на военния, хората излязоха на протест.

Според протестиращите вчерашният инцидент не е прецедент. Местните твърдят, че общината покровителства ромското неселение и не предприема необходимите мерки за реда в селото.

Димитър Тосев, кмет на село Войводиново: Това, което аз мога да кажа е, че са заведени и започнати нещата, но не може с една лека ръка да бутнеш къщи, в които живеят над 200 човека.

Живеещи в махалата заявиха, че не желаят да се стига до ескалиране на напрежението. До сблъсъци не се стигна. Екипи на полицията и жандармерията ще останат да дежурят и през нощта.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
България готова за Шенген, за eврозоната - най-малко след две години
България готова за Шенген, за eврозоната - най-малко след две години
​Неуспешен опит за преврат в Габон
​Неуспешен опит за преврат в Габон