НОВИНИ

Служители на Летище София на протест срещу концесия на аерогарата

Служители на Летище София и синдикати излязоха на протест пред Терминал 1 срещу намеренията за отдаване на концесия на аерогарата. Според профсъюзите концесията е неизгодна за държавата и страната ни ще загуби много повече пари, ако портът бъде отдаден в частни ръце.

Сергей Тодоров
от Сергей Тодоров Сергей Тодоров
10:18, 23.06.2016 (извънредно)
Чете се за: 00:37 мин.
У нас

Според синдикалисти от Конфедедерация на труда „Подкрепа“ ако летището продължи да се управлява от държавата, в хазната ще влязат 2 милиарда лева повече приходи. Служителите пък казаха, че не са сигурни, че ще запазят работните си места, ако концесията стане факт.

Тодор Митов, Федерация на транспортните работници: "Не може едно проспериращо предприятие, даващо печалба на България, а в бъдеще ще създава стотици милиони, да бъде харизано на някой концесионер, който ще изнася парите в Австрия, Швейцария, Франция, Германия."
Цветанка Георгиева, служител на Летище София: "Не трябва да има концесия, защото летище София е едно много проспериращо и печелившо държавно дружество. Всички приходи, които то генерира, влизат в държавния бюджет! Освен това дава работа на над 2100 човека, което е едно малко селище. Обичаме си професията, обичаме си летището, не искаме то да бъде разграбено и разпродадено."

В момента процедурата по отдаване на концесия на Летище "София" е спряна временно заради подадена жалба в Комисията за защита на конкуренцията от консорциум за неплатени суми по неустойки. Ако исканията на протестиращите не бъдат чути, те заплашиха, че ще блокират улици и ще спрат работа.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
БСП настоява за оставка на ръководството на МВР
БСП настоява за оставка на ръководството на МВР
Нови улики срещу Белгия в разследването на атентатите в Париж
Нови улики срещу Белгия в разследването на атентатите в Париж