НОВИНИ

Протест срещу Доналд Тръмп в Ню Йорк

Сред демонстрантите имаше много мюсюлмани и дори бежанци от Сирия, които чрез мегафон разказваха историите си и призоваваха за толерантност и информираност по отношение на религията им.

bnt avatar logo
от БНТ
07:09, 11.12.2015
Чете се за: 00:27 мин.
По света

Стотици протестиращи се събраха пред хотела, в който е отседнал кандидатът за президентската номинация на републиканците и поискаха от него да се откаже от надпреварата за Белия дом заради расистките си коментари.

Сред демонстрантите имаше много мюсюлмани и дори бежанци от Сирия, които чрез мегафон разказваха историите си и призоваваха за толерантност и информираност по отношение на религията им. Протестиращите се разграничиха от групировката "Ислямска държава" и нарекоха Тръмп "тесногръд".

Милиардерът предизвика поредния скандал с предложение да се забрани на мюсюлмани да влизат в Съединените щати.

На церемония в полицейското управление в Ню Инглънд той защити позицията си, като заяви че визовата система не работи. Той даде пример с Ташфин Малик, която е влязла в страната напълно легално. Тръмп упрекна всички американци, които чрез мълчание, толерантност и нежелание да съдействат на властите са, допринесли за атаката в Сан Бернардино.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
ФБР претърсва езерото в  Сан Бернардино след терористичния акт
ФБР претърсва езерото в Сан Бернардино след терористичния акт
Заключителен ден на Конференцията на ООН за климата в Париж
Заключителен ден на Конференцията на ООН за климата в Париж