НОВИНИ

Протест срещу Истанбулската конвенция

Несъгласни с Истанбулската конвеция, които се бяха организирали в социалните мрежи, се събраха на пореден протест пред Народното събрание. Заявиха решимостта си да не се допуска ратификацията на документа.

bnt avatar logo
от БНТ
21:10, 10.02.2018
Чете се за: 00:33 мин.
У нас

Те имат намерение да сезират главния прокурор за пропагандиране на джендър-идеология в България. Казаха, че са срещу въвеждането й в учебните програми и не желаят децата да бъдат обърквани с понятия като социален пол.

Протест срещу ратификацията на Истанбулската конвенция се проведе също и пред катедралния храм "Свето Успение Богородично" във Варна. Организатори са няколко неправителствени организации. Протестиращите заявиха, че са против насилието над жените, но не одобряват приемането на подобен документ с неясна концепция.

В Русе също се включиха в митинг - шествие срещу Истанбулската конвенция. Организирано е от християнската общност в Русе и в него се включиха представители на Евангелската, Българската и Арменската православна църква. Организаторите подчертаха, че конвенцията с нищо няма да помогне за решаването на проблемите с насилието срещу жени, а привечер пред НДК организацията "Национална съпротива" събра още хора против Истанбулската конвенция. Демонстрантите смятат идеята за ратифицирането й за агресия и обявяване на война на младото поколение. Заявяват, че са готови да се борят, докато България не се откаже от Конвенцията.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
21,5 млн. нови компанни открити в Китай за 4 години
21,5 млн. нови компанни открити в Китай за 4 години
Ден на отворените врати в Народното събрание
Ден на отворените врати в Народното събрание