НОВИНИ

Протест срещу ремонтите в центъра на София

Столичани се събират на протест срещу ремонтите в централната градска част. Според тях повечето реконструкции в София се извършват с лошо качество, като дават за пример ремонтите на ул. "Граф Игнатиев" и прилежащите пространства. Новият облик на градината пред църквата "Свети Седмочисленици" предизвика бурна обществена реакция.

Карина Караньотова
от Карина Караньотова
12:30, 05.10.2018
Чете се за: 00:48 мин.
У нас

Хората се събират пред Столична община. Тяхното желание е да има по-голям контрол, не само на изпълнението на ремонтите, а и при процеса на приемане на проектите. Те искат още да се чува мнението на хората, които реално ще ползват новата инфраструктура в столицата. Искат също така да имат пълен достъп до информацията за цените и за използваните материали. Защото, например, на сайта на направление "Архитектура и градоустройство" плочките, които са показани за градинката пред църквата "Свети Седмочисленици" не са тези, които са поставени. Те също се опасяват, че подобни плочки ще бъдат поставени на градинката пред "Кристал".

Ето какво казаха в Сутрешния блок на БНТ по повод поставените плочки и качеството на ремонтите един от проектантите на проекта Радомира Методиева и главният инженер на Столична община Васил Начевски:


Радомира Методиева, проектант: Плочите са с дебелина 8 см, със система Айнщнайн, която позволява те да бъдат достатъчно добре заклинени една към друга и да се осигурява една равномерна фуга, която пък позволява водата да дренира и да не се задържа между фугите, да замръзва и да стават проблемите, които стават обикновено по такива места.
Васил Начевски, главен инженер на Столичната община: Няма да се приеме извършена работа на даден участък, която не е качествена. Така че за това има грижата и надзора и възложителят да следят да се извършва качествено работата.
;

По повод суматохата, която се създаде около ремонтите в столицата, в 13.30 часа днес общинските съветници от групата на БСП ще дадат извънреден брифинг.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Изложба на съвременно китайско изкуство представят в НХГ
Изложба на съвременно китайско изкуство представят в НХГ
Превърна ли се шофирането без книжка в нещо обичайно?
Превърна ли се шофирането без книжка в нещо обичайно?