НОВИНИ

Протестиращи в Силистра настояха тежкотоварният трафик да бъде изведен от града

Жители на Силистра блокираха две ключови кръстовища в знак на протест срещу тежкотоварния трафик, който минава през жилищните квартали. Граничният контролно-пропускателен пункт е в границите на града и от 5 години през него минават тирове.

bnt avatar logo
от А. Леви
20:17, 16.02.2020
Чете се за: 00:36 мин.
У нас

Хората са изложени на денонощен шум, изгорели газове и опасност от произшествия, а входът към града се е превърнал в сметище. От общината монтираха светофар, който да регулира камионите, но светофарът не работи от години.

Протестиращите настояха трафикът да бъде изведен от града като се изгради нов пропускателен пункт или да бъде отново пуснат в експлоатация фериботният комплекс Силистра - Кълъраш. Ако исканията им не бъдат чути, ще инициират местен референдум по проблема.

Росица Василева: Вечер не можем да спим от тировете, които минават и се тресе целия блок. Аз живея на десетия етаж, много трудно се живее така.
Йордан Йорданов: Всеки ден задръствания постоянно, хвърлят си боклуците. Няма никаква хигиена. Спират пред къщите на хората.
Д-р Недко Белев: Тировете много замърсяват, това са тежки машини, дизели. Отделно пък имаме много лош шум. Съчетаването на тези фактори води до повишаване на кръвното налягане, до безсъние, до атеросклероза, наднормения шум води и до деменция.
Свилен Димитров: Готови сме, ако няма действие от общината да прибегнем до местен референдум.
Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Председателят на ОС на Каварна: Няма да се иска такса от журналистите
Председателят на ОС на Каварна: Няма да се иска такса от журналистите
Омбудсманът иска отлагане на промените в 4 клас, засега министерството е против
Омбудсманът иска отлагане на промените в 4 клас, засега министерството е против