COVID-19 COVID-19 Следи тук
назад

Протест в Нова Загора срещу инсталация за биогаз

Жители на Нова Загора протестираха срещу инсталацията за биогаз в града. Според тях тя е най - големият замърсител на въздуха. От фирмата собственик отричат централата да е причината и за неприятните миризми в града.

от Десислава Петкова
22:19, 12.09.2018
Чете се за: 00:30 мин.
У нас

Жители на Нова Загора се събраха с маски на лицата пред инсталацията за биогаз.Те настояват тази централа да спре работа, защото замърсява въздуха, почвата и природата.

От четири години,ние живеем в миризлив затвор. Виждате, усещате миризмите - това не се издържа. Институциите си прехвърлят топката,никой не може да каже ясно, чия е отговорността това да съществува в града,да ни трови всеки ден.

Инсталацията за производство на биогаз е собственост на старозагорския холдинг „Градус“. Тя работи с до 60 тона птичи тор на денонощие и е на 24-часов режим.

Климент Граченлиев - директор на централата за биогаз: Ние сме спазили всичките предписания,проекта е изпълнен така ,както е одобрен.Считам,че спазваме в пълен обхват нормативната база,която урежда дейността ни.

Жителите на града бяха категорични, че ще продължат с протестите, докато не се предприемат мерки от отговорните институции. Те настояха за лична среща с премиера, за да го запознаят с проблема.

Топ 24
Най-четени
Кола се вряза в карнавално шествие в Германия
Кола се вряза в карнавално шествие в Германия
Нерде Австрия, нерде Латвия...
Нерде Австрия, нерде Латвия...