НОВИНИ

Протест в Раднево след поредната саморазправа на пътя

Напрежението в Раднево не стихва след поредната саморазправа на пътя. Жителите на града настояват за справедлив процес и най- тежки наказания за ромите, пребили трима младежи заради неспазено предимство. Тази вечер те се събраха отново на протест, за да кажат - Не на агресията!

bnt avatar logo
от БНТ
20:24, 04.05.2016 (обновена)
Чете се за: 00:33 мин.
У нас

Хиляди жители на Раднево и на околните градове тръгнаха по главната улица на Раднево, преминаха през металните заграждения и полицейския кордон и се отправиха към квартал "Кантона" - ромския квартал. Дойдоха и рокери от всички краища, но те предпочетоха да оставят моторите си пред полицията и се присъединиха към протеста.

Жителите на Раднево организираха подписка, в която са се подписали повече от 60% от населението. С нея те настояват ромската фамилия, която от години създава проблеми в града да бъде изселена, също така искат и премахване на незаконните къщи. Подписката ще бъде внесена и до кмета и до общинския съвет.

Междувременно стана ясно, че утре Прокуратурата ще поиска постоянен арест за четиримата извършители на побоя. В момента те са с постоянна мярка за 72 часа задържане под стража.

Състоянието на трите момчета се стабилизира. Най-тежко пострадалият, който беше с прободна рана в гърба вече е без опасност за живота, но те остават под наблюдение в Староагорската болница.


Още за ситуацията в Раднево вижте в прякото включване на Десислава Петкова.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Местят дървета заради строителство
"Местят" дървета заради строителство
Село Коняво въстава срещу високите скорости
Село Коняво въстава срещу високите скорости