НОВИНИ

Протест в СМГ заради уволнена учителка

Назрява ли скандал в едно от най-елитните училища в София - Софийска математическа гимназия „Паисий Хилендарски“? Недоволни родители събират подписи срещу няколко кадрови решения на ръководството. Какво накара хората да се съберат в двора на учебното заведение тази сутрин, можете да разберете от следващото видео.

Ирина Шуликова
от Ирина Шуликова Петър Георгиев
09:56, 10.07.2017
Чете се за: 00:26 мин.
У нас

Родители и ученици от СМГ застанаха твърдо зад Петя Тодорова. Според тях тя е отличен професионалист, който трябва да остане на работа в гимназията. Очаква се Тодорова да получи заповедта си за уволнение днес следобед.

По думите на директора на СМГ Антони Стоянов мотивите за уволнението на Тодорова са свързани с участието ѝ в националната комисия за състезанието "Европейско кенгуру". Комисията е назначена от Министерството на образованието. Стоянов твърди, че Тодорова се е подписала върху протокол, с който ученици от СМГ не са били допуснати на национален кръг на "Европейско кенгуру". Въпреки че е представител на национален орган, Стоянов твърди, че с това действие Тодорова е уронила престижа конкретно на СМГ.

В крайна сметка ученици от СМГ са допуснати до Национален кръг на състезанието, проведен в началото на юни. Възпитаници на училището дори стават победители в категориите за 9 и 10 клас.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Откраднаха банкомат от с. Катунци
Откраднаха банкомат от с. Катунци
Баби под наем в с. Поповци
"Баби под наем" в с. Поповци