COVID-19 COVID-19 Следи тук
назад

Протест заради зле поддържани пътища в община Иваново

Заради зле поддържан път в Област Русе хората отново излязоха на протест. На 16-ти август те блокираха кръстовище край село Красен и приеха декларация, с която настояват за действия от Агенция пътна инфраструктура.

от БНТ
08:55, 12.09.2019
Чете се за: 00:33 мин.
У нас

Втори протест за по-малко от месец отново блокира пътя Русе-Борово. Хора от село Божичен настояват той да се поддържа редовно и качествено, за да се намалят катастрофите. От Областното пътно управление обещаха започналото почистване и ремонти да приключат до октомври.

С над 30 коли тази сутрин недоволните жители се отправиха на автопоход по разбития път и блокираха кръстовището за село Красен. Присъствието на директора на Областното пътно управление разпали страстите.

Директорът на Областното пътно управление Ростислав Стефанов потвърди, че и в момента проблемът се решава. Разпределени на групи работят над 10 служители на управлението.

Изпратихме писмо до Агенция пътна инфраструктура. Отговорът: „В момента се премахват храстите и избуялата растителност в участъка от третокласния път Русе – Иваново. Предприетите действия са част от мерките за подготовка на пътната инфраструктура за предстоящия есенно-зимен сезон... Очаква се предвидените дейности да приключат през октомври. Пътят се поддържа в съответствие с разполагаемия финансов ресурс, като приоритетно средствата се насочват към участъците с голяма натовареност.”

Свали приложението BNТ News
Свали приложението BNТ News
Топ 24
Най-четени
СЗО: Все още не може да се говори за пандемия
СЗО: Все още не може да се говори за пандемия
 Деница Сачева: Механизмът за обхват ще набляга на задържането на деца в училище
Деница Сачева: Механизмът за обхват ще набляга на задържането на деца в училище