НОВИНИ

​Протести, доходи и цени - Тома Биков и Ирена Анастасова в "Още от деня"

В студиото на "Още от деня" депутатите Тома Биков от ГЕРБ и Ирена Анастасова от БСП коментираха недоволството на хората и протестите им през последните седмици. По думите на Анастасова, БСП не организира протестите. Според Тома Биков обаче има официална позиция, че социалистите са гласът на тези протести.

bnt avatar logo
от БНТ
18:49, 26.11.2018
Чете се за: 00:45 мин.
У нас
Ирена Анастасова, БСП: Както виждате, хората са недоволни - всеки от различни неща. Виждате, че протестите са за доходите, хората са недоволни от новите данъци на старите коли, от съдебната система. Различни недоволства в различни сфери, които определят общата картина. Ясно е, че БСП не организира протестите. А и не разбирам защо БСП да не е изразител в парламента на исканията на тези хора. Аз не мисля, че ние особено много държим хората да ни припознаят като водачи. Ние искаме да сме законов парламентарен глас и да изразим тези искания.

Тома Биков, ГЕРБ: Когато миналата седмица беше най-големият протест, тези хора наброяваха около 3200 души, в неделя бяха около 1600-1700 души, което е доста пресилено да кажем, че има масовост. Със сигурност има хора, които са недоволни. Тези, които не са излезли на протест и те сигурно имат в себе си недоволство по някоя тема. Едва ли някой ще ми повярва, ако кажа, че всичко е наред в нашата държава, а и изобщо в света. Във Франция има много по-сериозни протести, отколкото тук. Разбира се около тези протести има опити от страна на опозицията да спечели политически дивиденти от това. Според мен, БСП участват в тези протести по един или друг начин и те не се крият. Имат официална позиция, че ще бъдат гласът на тези протести.
Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Теменужка Петкова: Енергийната сигурност на България е гарантирана
Теменужка Петкова: Енергийната сигурност на България е гарантирана
​Приключи проверката в Агенцията по вписванията за изплатените бонуси
​Приключи проверката в Агенцията по вписванията за изплатените бонуси