От днес община Перник е в бедствено положение заради кризата с водата. Това беше решено след заседание на Кризисния щаб. С въвеждане на бедствено положение се цели да бъдат изпълнени спешни мерки, така че да се увеличи притокът към язовир "Студена". Жителите на Перник са недоволни от въведения от вчера още по-строг режим на водата, според който водоподаването е само от 14 до 22 часа. Втора поредна вечер те излизат на протест.

Преди около час приключи протестът в Перник. Протестиращите се движеха между две кръстовища в квартал "Изток", като се опитваха и да блокират по-сериозно пътно съоръжение. Те обаче не бяха допуснати от жандармерията и се стигна до леки сблъсъци.

Протестиращите настояват виновните за водния режим да бъдат наказани, както и да се вземат мерки да бъде прекратен.

Според данните на регионалното министерство режимът може да бъде прекратен най-рано в началото на пролетта, когато язовир "Студена" ще се напълни с вода от топящите се снегове.

Неотложните мерки, които ще бъдат предприети, за справяне с безводието в Перник

Неотложните мерки, които ще бъдат предприети, за справяне с безводието в Перник

След днешното второ заседание на кризисния щаб в Перник, на което дойде и министърът на икономиката Емил Караниколов, бяха очертани първите и неотлож...