НОВИНИ

Вълна от недоволство: Протести в редица градове на страната

В Пловдив протестът започна с автомобилно шествие. Шествията по точно 7 от ключовите булеварди в Пловдив на недоволните граждани започнаха в 9.30.

bnt avatar logo
от БНТ
12:25, 18.11.2018
Чете се за: 01:06 мин.
У нас

ПЛОВДИВ

Демонстрацията на гражданите протече нормално, спокойно, без блокади и без спиране на движението. Според органите на реда протестът е напълно законен, затова и полицейски кордон ескортира портестиращите. В този час протестиращите стигнаха пред община Пловдив, където скандират своите искания. Към недовлните в града са се присъединили и хора от Пазараджик и Стара Загора. Исканията вече не са само за намаляване на цените на горивата, но и промяна в управленския моедел, повишаване на жизнения стандарт на хората.


;

БЛАГОЕВГРАД

В Благоевград група протестиращи се отправиха към Полигона. До главен път Е-79 ги очакваше жандармерия и международният път не беше блокиран. Засилено полицейско присъствие има в целия град на всички възлови места.

ЯМБОЛ

В Ямбол протестите са два. Първият е с искане за смяна на системата. Около 100 коли и камиони се насочиха към граничния пункт Лесово, като в този момент блокират движението по международния път. Вторият протест е срещу високите цени на горивата и в подкрепа на майките на деца увреждания. Те планират да блокират магистрала Тракия.


;

РУСЕ

В Русе протестиращите се обявиха против системното замърсяване на въздуха, повишаването на данъците, поскъпването на гражданската отговорност и увеличението на цените на храните. Недоволните се заканиха, че ако не бъдат чути, следващата неделя ще затворят пътя Русе-София.


;

СИЛИСТРА

В Силистра автомобилното шествие е под надслов „За едно по-добро бъдеще на България". Според недоволните у политиците липсва воля за решаване на проблемите на обществото: престъпността, бедността и демографският срив. Утре те ще връчат на областния управител на Силистра декларация с мотивите си за протеста и искания към управляващите.

Дени Маринова: Аз имам детенце на три години и аз искам това детенце да продължи да живее в България по начина, по който заслужава.
Емил Върбанов: Има две възможности - отново народа да бъде излъган, както се опитаха и както се опитват с оставката на Валери Симеонов да разцепят протестиращите - нашето искане е не едно следствие да си отиде - ние искаме да си отиде причината за появата на това следствие.
Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Отбелязваме Световния ден в памет на жертвите на пътни инциденти
Отбелязваме Световния ден в памет на жертвите на пътни инциденти
Очаква се затруднение в движението в столицата заради протести
Очаква се затруднение в движението в столицата заради протести