НОВИНИ

Протестиращи блокираха главния път Бургас-Созопол, където кола блъсна дете

Повече от 100 души блокираха главния път Бургас - Созопол при Атия. Точно, където вчера на пешеходна пътека беше блъснат 16-годишният Костадин, който отивал на училище в Бургас. Протестиращите настояват районът да бъде обезопасен, тъй като, по думите им, за последните няколко години смъртните случаи там са поне седем.

bnt avatar logo
от Веселин Григоров
11:24, 21.11.2017
Чете се за: 00:41 мин.
У нас

Протестиращите затвориха главния път Созопол-Бургас за повече от половин час. Те поискаха да се предприемат спешни мерки и да бъде изграден надлез или едностранен централен пешеходен остров, за който в областната управа в Бургас има предложение още през 2014 г.


Вяра Атанасова: Лятото минимум 5 минути трябва да чакаш, за да излезеш от Атия и да се включиш в движението за Бургас. Първо се кара много бързо, трафикът е огромен.
Владимир Павлов: Най-лошото е, че губим децата си. И веднъж завинаги това трябва да се прекрати. Мисля, че трябва да се предприемат по-строги законодателни мерки вече за катастрофа със жертва да има задължително затвор.

Хората от Атия и Черноморец са стартирали подписка с искане на това място да се постави светофар или да се изгради надлез.

Добри Добрев - кмет на Черноморец: Било като кметове, било като общински съветници, било като администрация на Созопол трябва да принудим държавата - държавен е пътят - да направи нещо.

Заради блокадата в двете посоки на пътя Бургас-Созопол се образуваха километрични опашки от автомобили и автобуси, но шофьорите изчакаха търпеливо да свърши протеста. На пешеходната пътека, където вчера загина 16-годишният Костадин, неговите съученици и протестиращите поставиха цветя и играчки.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Владимир Путин и Башар Асад обсъдиха обстановката и бъдещето на Сири​я
Владимир Путин и Башар Асад обсъдиха обстановката и бъдещето на Сири​я
Ученици настояват да се организират повече стажове в училищата
Ученици настояват да се организират повече стажове в училищата