НОВИНИ

Протестиращи: Не искаме бежанците не само в "Овча купел", но и в цяла София

Мерките за сигурност за безпрецедентни, спокойна е обстановката, хората са категорични, че не искат да има бежански център в "Овча купел".Не са оправдани слуховете за провокации на протестите, поне засега, каза репортерът на БНТ Тихомир Игнатов. Вижте още за обстановката на протеста във видеото.

Тихомир Игнатов
от Тихомир Игнатов
20:35, 16.09.2016
Чете се за: 00:25 мин.
У нас

Хората разказаха, че се притесняват за сигурността си, че понякога се стига и до провокации. Според протестиращите бежанците безделничат и закачат младите момичета, а с момчетата се бият.

Ще бъде осигурено 24-часово наблюдение в "Овча купе", каза кметът на София:

Йорданка Фандъкова, кмет на София: Поискала съм от СДВР постоянно 24-часово полицейско присъствие. Вече има по три патрула включително и денонощен патрул на жандармерията. Това поискаха от нас хората. Също така, знаете, там изградихме допълнително осветление, видео наблюдение продължаваме с тази програма. Наистина се обръщам към политическите сили да не се заиграват със страховете на хората. Страховете на хората са основателни. Те се притесняват. Необходимо е да предприемем адекватните мерки, така че да може да гарантираме сигурността на хората, а не да провокираме излишно напрежение.
Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
15 отделения в болницата в Благоевград имат пръстов идентификатор
15 отделения в болницата в Благоевград имат пръстов идентификатор
Приключи съвместната мисия на българските и американски ВВС у нас
Приключи съвместната мисия на българските и американски ВВС у нас