НОВИНИ

Протестиращи срещу правителството на Педро Санчес искат нови избори в Испания

В Испания се проведе протест срещу новото правителство на Педро Санчес. Отправен бе и призив за нови избори в страната.

Ива Стойкова
от Ива Стойкова
07:15, 04.06.2018
Чете се за: 00:33 мин.
По света

"Избори сега!" и "Дълъг живот за Испания!". Това скандираха стотиците испанци, стекли се в Мардид, за да изкажат недоволството си от новото правителство на страната и да поискат нови избори.

Ракел Тапия, протестираща: Дойдох тук, за да поискам общи избори, защото не съм съгласна с решението. Макар че вотът на недоверие е законен акт и е съгласно Конституцията, не одобрявам правителство, което не е било избрано. Премиерът Педро Санчес не ме представлява.

Парламентът на Испания гласува вот на недоверие на правителството на Мариано Рахой. Вотът бе поискан от социалистите заради корупционен скандал в Народната партия.

Мария Завала, протестираща: Мисля, че Рахой трябваше да се оттегли отдавна, защото партията му е абсолютно корумпирана. Смятам, че вотът на недоверие бе напълно оправдан. Но другият вариант - правителството на новата коалиция или по-скоро конгломерат, не ни представляват по никакъв начин.

Мариано Рахой бе свален от власт с подкрепата на регионални партии, а в петък лидерът на социалистите Педро Санчес положи клетва като новия министър-председател на Испания.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Недоволство в три бобовдолски села заради тежки камиони
Недоволство в три бобовдолски села заради тежки камиони
​Вулканът Фуего в Гватемала изригна и взе жертви
​Вулканът Фуего в Гватемала изригна и взе жертви