НОВИНИ

Протестиращи в Сливен искат справедлива присъда за убиеца на дете от Сотиря

Доживотен затвор без право на замяна за задържания за жестокото убийство на 7-годишното момиченце от Сотиря, поискаха на протест днес в Сливен. Хората се събраха пред сливенската болница, където е настанен 21-годишният Мартин Трифонов. Днес на работа отново е спешният екип, отзовал се на сигнала за пострадалото дете в Сотиря.

bnt avatar logo
от БНТ
18:02, 20.08.2019
Чете се за: 00:55 мин.
У нас

Спешният екип не приема обвиненията на близките на малката Кристин, че не са оказали адекватна помощ на детето и лекарят през цялото време е седял в кабината до шофьора. Според д-р Димитров стандартите не са спазени, защото обстоятелствата са налагали други действия. Лекарят твърди, че заради емоционалния шок, бабата на детето не е позволила на екипа да осъществи качествен преглед. Взето е решение момиченцето да бъде отведено по най-бързия начин в болницата.

д-р Недко Димитров, лекар ЦСМП, Сливен: Ако трябваше да спазвам протокола трябваше да я разубедим тя да осигури достъп до детето, което не съм сигурен че изобщо да се случи, понеже тя беше категорична, че трябва да бъде с него. Това щеше да отнеме много време, ако изобщо беше се случило и предполагам, че можеше детето да почине дори и там на място и тогава нещата стават още по-сложни.

От екипа казват още, че от получаване на сигнала за пострадалото дете до настаняването му в спешното отделение са изминали 26 минути.

Стоян Атанасов, шофьор на линейката: Тежко беше, но каквото трябваше си го направихме с екипа.

За най-тежкото наказание за убиеца на Кристин настояваха събралите се днес на протест пред болницата.

Гергана Драгиева, майка на Кристин: Трябва да получи доживотна присъда, не от 7 до 20 години както не спира да се пише. Трябва да получи доживотна присъда. Няма как за такова престъпление да го изкараме луд, да го изкараме психично стабилно не добре… Не смърт, той трябва да се мъчи, той не заслужава да умре. Той ако умре ще е прекалено лесно за него.
Ясен Янков: За справедливо наказание. Дано да си свършат властите работата.

Утре се очаква комисията да излезе с решение дали действията на спешния екип са били правомерни или не.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Първи пряк сблъсък на Борис Джонсън и лидерите на ЕС за Брекзит
Първи пряк сблъсък на Борис Джонсън и лидерите на ЕС за Брекзит
Фандъкова инспектира строежа на метрото в Овча купел
Фандъкова инспектира строежа на метрото в "Овча купел"