НОВИНИ

Протестиращите от Асеновград искат справедливи наказания за биячите на гребците

Полицията и община Асеновград със спешни мерки за овладяване на напрежението в града след сблъсъците между българи и роми. В понеделник гребци от местния клуб бяха нападнати на язовир "Четиредесетте извора". Конфликтът прерасна в масов бой, при който две деца пострадаха по-сериозно. Снощи на протестно шествие в града над 2 000 души поискаха защита и гарантиране на сигурността им. В този час започва нов протест.

bnt avatar logo
от Николай Райшинов
18:23, 29.06.2017 (обновена)
Чете се за: 00:39 мин.
У нас

Днес в Асеновград, за да успокоят хората, пристигнаха вицепремиерът Валери Симеонов и главният комисар на МВР комисар Младен Маринов. Пред тях жителите на Асеновград, които протестират вече втори ден, съобщиха, че искат незабавно да бъде разкрито звено на общинска полиция, защото се страхуват да живеят заедно с жителите на ромската махала в града.

Хората искат от властите спешно бъдат взети мерки. Цялата строгост на закона да бъде стоварена върху виновниците за този инцидент. След сблъсъка между българи и ром деветима души са в ареста с повдигнати обвинения за хулигански прояви и то с изключителна дързост и цинизъм. А утре районният съд ще решава кои от задържаните да останат за постоянно в ареста. Ако някои от тях бъдат осъдени, ги грози затвор до 5 години, тъй като към повдигнатите обвинения има и такива за причиняване на средна телесна повреда.

Днес в Асеновград бяха начертани мерки за действия. Част от тях са - ще бъдат проверени адресните регистрации на ромските жители в квартал Лозница. Ще бъде засилено и полицейското присъствие. Цялата налична техника и сила на областната дирекция на полицията е впрегната, за да бъде предотвратено бъдещо появяване на напрежение и размирици.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Жители на столичен квартал на протест срещу изграждането на небостъргач
Жители на столичен квартал на протест срещу изграждането на небостъргач
Борисов се срещна с главния преговарящ от страна на ЕК за Брекзит
Борисов се срещна с главния преговарящ от страна на ЕК за Брекзит