COVID-19 COVID-19 Следи тук
назад

Протестиращите от Асеновград искат справедливи наказания за биячите на гребците

Полицията и община Асеновград със спешни мерки за овладяване на напрежението в града след сблъсъците между българи и роми. В понеделник гребци от местния клуб бяха нападнати на язовир "Четиредесетте извора". Конфликтът прерасна в масов бой, при който две деца пострадаха по-сериозно. Снощи на протестно шествие в града над 2 000 души поискаха защита и гарантиране на сигурността им. В този час започва нов протест.

от Николай Райшинов
18:23, 29.06.2017 (обновена)
Чете се за: 00:39 мин.
У нас

Днес в Асеновград, за да успокоят хората, пристигнаха вицепремиерът Валери Симеонов и главният комисар на МВР комисар Младен Маринов. Пред тях жителите на Асеновград, които протестират вече втори ден, съобщиха, че искат незабавно да бъде разкрито звено на общинска полиция, защото се страхуват да живеят заедно с жителите на ромската махала в града.

Хората искат от властите спешно бъдат взети мерки. Цялата строгост на закона да бъде стоварена върху виновниците за този инцидент. След сблъсъка между българи и ром деветима души са в ареста с повдигнати обвинения за хулигански прояви и то с изключителна дързост и цинизъм. А утре районният съд ще решава кои от задържаните да останат за постоянно в ареста. Ако някои от тях бъдат осъдени, ги грози затвор до 5 години, тъй като към повдигнатите обвинения има и такива за причиняване на средна телесна повреда.

Днес в Асеновград бяха начертани мерки за действия. Част от тях са - ще бъдат проверени адресните регистрации на ромските жители в квартал Лозница. Ще бъде засилено и полицейското присъствие. Цялата налична техника и сила на областната дирекция на полицията е впрегната, за да бъде предотвратено бъдещо появяване на напрежение и размирици.

Свали приложението BNТ News
Свали приложението BNТ News
Топ 24
Най-четени
Люксембург въвежда безплатен обществен транспорт
Люксембург въвежда безплатен обществен транспорт
Как да оцелеем в планината
Как да оцелеем в планината