НОВИНИ

Протестите срещу цените на горивата в страната продължават

Протести срещу високите цени на горивата имаше отново в много градове в страната.

bnt avatar logo
от Екип на "По света и у нас"
19:51, 17.11.2018
Чете се за: 00:41 мин.
У нас
ШУМЕН

В Шумен протестиращите образуваха дълги колони с автомобилите си на бензиностанциите в града и заредиха за жълти стотинки гориво, в знак на протест. Недоволството е не само срещу цените на горивата, но и срещу завишените данъци и влошаващите се условия на живот.

СМОЛЯН

И Смолян се присъедини към протестите. Част от протестиращите се събраха на входа на града и направиха автошествие, въпреки че нямаха разрешение за това. За малко беше затруднено движението в централната част на града.

РУСЕ

В Русе предимно млади хора и майки с деца се включиха в шествие, което блокира движението по три основни булеварда в центъра на града. Обедини ги недоволството им от повишаването на данъците, високите цените на горивата и най-вече мръсния въздух в Русе. Протестиращите изразиха и подкрепата си към майките на деца с увреждания.


Полина Светославова: Аз ще замина скоро. Някъде, където да не ми пука дали ще вържа месеца, дали ще си платя наема, дали ще мога да си изкарам книжката, да си платя колата, гражданската отговорност, колко ще ми е застраховката на стария автомобил.
Дилян Саманджиев: Нормален живот, нормални заплати, нормални цени - заслужаваме го.
;
ВАРНА

Пореден протест и в морската столица. Недоволните се събраха пред сградата на Общината и блокираха кръстовището за няколко минути. Протестиращите поискаха по-добър начин на живот и оставка на правителството.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Политическите реакции и коментари след оставката на Валери Симеонов
Политическите реакции и коментари след оставката на Валери Симеонов
Мохамед бин Салман е сочен за поръчител на убийството на Хашоги
Мохамед бин Салман е сочен за поръчител на убийството на Хашоги