НОВИНИ

Протестна подписка в Стопанска академия в Свищов

Протестна подписка срещу закриването на Стопанската академия „Димитър Ценов” в Свищов започнаха студенти и преподаватели от учебното заведение. Към тях са се присъединили и много граждани. Документът с подписите ще бъде изпратен до Парламентарната комисия по образование. Поводът е изказването на просветния министър Тодор Танев, че Свищовската академия може да стане филиал на Русенския университет.

bnt avatar logo
от Ивелина Белчева
18:53, 14.01.2016
Чете се за: 00:32 мин.
У нас

В разгара на зимната изпитна сесия думите на министъра се оказали допълнителна тревога. Под обръщението до Парламента в деловодството на Стопанската академия вече са се подписали 450 студенти и преподаватели.

„Въпросното изказване на министър Танев е последното, но не е единственото, той е правил и други такива изказвания още през месец юни миналата година”, каза доц. Пенко Димитров, преподавател, член на инициативния комитет за подписката.

Според временно назначения ректор проф. Марияна Божинова, изказването на министър Танев е било извадено от контекста. То било само критика към дългата сага с нелегитимен избор на ректор от месец май миналата година.

„Такова решение няма и не може да има. Мога само да кажа, че министър Танев сигурно се е пошегувал”, коментира проф. Божинова.

За закриване и преобразуване, според Божинова, не ставало дума. Тя увери, че последната ѝ среща с министъра и екипа му отпреди два дни била само на тема „ускоряване на изборите в академията.”

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Работник пострада при взрив на тръба в ТЕЦ-Русе
Работник пострада при взрив на тръба в ТЕЦ-Русе
Деца празнуват заедно ромската нова година
Деца празнуват заедно ромската нова година