НОВИНИ

Проведе се първият у нас форум "Дигиталното бъдеще на Европа"

Цифровите умения като необходимост за бъдещето и цифровото бъдеще на Европа през погледа на българските граждани: това бяха част от основните теми, разисквани в рамките на първия в България граждански диалог "Дигиталното бъдеще на Европа". Той се проведе днес в Луковит и беше организиран от европейският комисар по цифровата икономика и общество Мария Габриел. Преди началото на събитието тя награди победителите в Национално състезание по математика

bnt avatar logo
от БНТ
19:18, 25.03.2018
Чете се за: 00:41 мин.
У нас

Форумът е част от инициативите на ЕК, които ще се проведат в страните членки. Целта е да се засили контактът с хората, за да се чуят техните въпроси от една страна, а от друга - да се популяризират инициативите на ЕК.

По време на първата дискусия млади хора от цялата страна поставиха въпроси, свързани с цифровите умения и възможностите, които цифровизацията дава.

Мария Габриел, еврокомисар: Всички днес ясно се обединихме, че цифровите умения са инвестиция, инвестиция с висока възвръщаемост, защото това е бъдещето. Разбира се, младите хора са много чувствителни към темата за защитата на личните данни, много въпроси имаше с тази тема.

Младежите, участвали в дискусията, я определиха, като изключително полезна за тяхното бъдеще.

Иво Йорданов, участник в дискусията: Научих за различните видове мерки, които се предприемат по отношение на развитието ни в технологичната среда и икономическите науки и как аз ще мога да правя моите избори по най-добрия начин така, че да съм полезен както за моята държава, така и за Европа.
Златомир Папазов, участник: Научих много полезна информация от европейските отношения за информационните технологии и как влияят на образованието, на младите хора.

Еврокомисарят Мария Габриел увери младите хора, че ЕК ще работи усилено в посока цифровата информация да стане още по-полезна за обществото.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Почетоха паметта на загиналите при терористичното нападение в Южна Франция
Почетоха паметта на загиналите при терористичното нападение в Южна Франция
Конкурсът Орфееви таланти събра в Пловдив над 5000 народни изпълнители
Конкурсът "Орфееви таланти" събра в Пловдив над 5000 народни изпълнители